#TwGOD app: Een schat aan katholieke gebeden

Bidden is heel belangrijk, maar het is niet altijd eenvoudig. Hoe moet je beginnen en wat moet je zeggen? De Twitteren met GOD app is speciaal ontworpen om jou te helpen. Of je nu zelf op zoek bent naar de juiste manier van bidden, of als je bijvoorbeeld de rozenkrans wilt bidden met anderen in een vreemde taal, je vindt het antwoord in de app. Met deze app kun je altijd en overal bidden, ook als je niet goed weet hoe dat moet!

De gebeden zijn verdeeld over zeven icoontjes:
 

  • Bidden tot de Vader, Zoon en de Heilige Geest. Alle drie de personen van de Drie-eenheid verdienen onze aandacht en willen graag voor ons bidden. Onder dit icoon vind je ook het grote loflied van de Kerk, het Te Deum.

 

  • De rozenkrans. Dit is een van de belangrijkste manieren om Moeder Maria om haar gebed te vragen. Omdat de rozenkrans vaak dagelijks gebeden wordt deze is het goed als je in allerlei talen kunt meebidden.

 

 

  • Andere gebeden. Of je nu wilt bidden voor overledenen, tot de engelen, uit berouw of om een andere reden – in de app is altijd een geschikt gebed te vinden.

 

  • Gebeden uit de Bijbel. In de Bijbel staan heel veel gebeden. Enkele gebeden staan in de app, inclusief Jezus’ Kruisweg.

 

  • Formuleringen van het katholieke geloof. Samen geven deze een heel beknopt overzicht van wat we als katholieken geloven. Veel ervan worden elders in het Twitteren met GOD project uitgelegd.