Të gjithë pyetjet
prev
Pararendëse:3.59 Si mund të më ndihmojnë Kreshmet? A duhet të agjëroj edhe unë? Po lëmosha? A mund ta përdor telefonin tim për t'u falur?
next
Tjetra:3.61 Nëse Jezusi është gjallë, pse të përqendrohemi te kryqi? Cilat ditë mund të kapërcej Kreshmën? Pse këto Ndalesa të Udhës së Kryqit?

3.60 Çfarë do të thotë agjërimi? A ka të bëjë vetëm me ushqimin? A duhet që agjërimi im të jetë i fshehtë?

Viti liturgjik

Të frymëzuar nga shembulli i Jezusit, ne agjërojmë gjatë 40 ditëve të Kreshmeve. Agjërimi do të thotë të lini mënjanë diçka që ju pëlqen, që të shprehni se marrëdhënia juaj me Zotin është më e rëndësishme se çdo gjë tjetër. Ka shumë mënyra për ta bërë këtë: mund të agjëroni duke ngrënë më pak ose duke hequr dorë nga ëmbëlsirat, ose gjatë kohës duke vizituar një person të vetmuar. Ajo që ka vërtet rëndësi është qëllimi dhe qëndrimi juaj. Agjërimi juaj le të jetë një sakrificë e vërtetë, por si në çdo gjë mos e teproni. Synimi nuk është që ta bëjmë jetën shumë të vështirë, por t'ju ndihmojë të përqendroheni më shumë te Zoti.

Ndërkohë që agjërimi juaj nuk ka nevojë të jetë një sekret i plotë, përpiquni të shmangni mburrjen për planet ose arritjet tuaja. Mund të jetë e dobishme të flisni me një udhëheqës shpirtëror për mënyrën më të mirë sesi të agjëroni.

Agjërimi do të thotë të mos hani ose të mos bëni diçka që ju pëlqen, në mënyrë që t'i lini hapësirë Zotit. Ju mund të agjëroni për çdo gjë. Jezusi na tregon se si agjërimi juaj është diçka mes jush dhe Zotit.