Të gjithë pyetjet
prev
Pararendëse:3.58 A është 25 dhjetori ditëlindja e Jezusit? A mund t’i festoj Krishtlindjet pa të? Pse të gjithë ato qirinj?
next
Tjetra:3.60 Çfarë do të thotë agjërimi? A ka të bëjë vetëm me ushqimin? A duhet që agjërimi im të jetë i fshehtë?

3.59 Si mund të më ndihmojnë Kreshmet? A duhet të agjëroj edhe unë? Po lëmosha? A mund ta përdor telefonin tim për t'u falur?

Viti liturgjik

Në periudhën e Kreshmeve ne jemi të ftuar të ndalemi dhe të reflektojmë për mënyrën se si e jetojmë jetën tonë, si i trajtojmë të tjerët dhe si lidhemi me Zotin. Lutja, lëmosha dhe agjërimi janë elementë thelbësorë për ta bërë Kreshmën një përvojë të frytshme. Të tre duan t'ju ndihmojnë të përparoni në marrëdhënien tuaj me Zotin.

Përdorimi i telefonit mund t'ju ndihmojë të luteni dhe ta drejtoni vëmendjen tuaj te Zoti! Aplikacioni DeoQuest mund t'ju ndihmojë. Merrni kohë për lutje rregullisht duke e bërë zakon, ashtu si lëmoshën dhe agjërimin. Nëse e bëni këtë me gjithë zemër, do të gjeni rrugën tuaj për të jetuar këtë sezon shpresëdhënës.

Gjatë periudhës së Kreshmeve ju ftoheni të agjëroni, duke gjetur kohë shtesë për lutje dhe vepra lëmoshe. Nëse telefoni juaj e bën më të lehtë për ju lutjen, mos ngurroni ta përdorni për këtë qëllim.